Sisteme de stabilizare pentru filmare


Probabil ați observat ca sunt mari diferențe între o producție cinematografică și o filmare făcută de o singură persoană fie că este vorba de un cameraman profesionist de știri sau un amator. Una dintre diferențe este mișcarea camerei video.
În filmele destinate marilor ecrane se folosesc mișcări ale camerei pe care un om nu le poate efectua din mână: când se dorește apropierea sau depărtarea subiectului în cadru nu se folosește zoom-ul ci se apropie și se depărtează camera video fizic folosind un slider; când se vrea urmărirea unui subiect în mișcare nu se folosește o panoramare din punct fix ci operatorul merge la una cu subiectul folosind un steadicam; daca se vrea o imagine de ansamblu se folosește o macara video pentru a filma cadru larg de la înălțime (3-4 metri), iar apoi se poate coborî și apropia camera video de subiect într-un plan mediu sau chiar detaliu.
Noi am dorit să oferim clienților noștri magia filmelor de dragoste de la Hollywood și pentru asta folosim sisteme de stabilizare profesionale. Mai multe informații despre aceste în pagina de echipamente.
Echipament